Satsa på antal mål

Att betta på antal mål har många fördelar. Kanske är du inte säker på vem som kommer vinna fotbollsmatchen? Kanske har du bara en känsla att det kommer bli en målsnål historia eller en riktig målfest? Fördelarna med att satsa på hur många mål det blir under en match är många. Många tycker att det är en enkel spelform som påminner om Roulette, där det bara gäller att välja ett av två alternativ. Slipp allt klydd genom att spela på hur många mål det blir i en fotbollsmatch.

Så fungerar det att spela på antal mål

Spelbolagen väljer innan en match hur många mål det kan bli i matchen. Till exempel 2,5, 3,5 eller 4,5 mål. Detta kallas för en lina och därefter är det upp till spelaren att välja om hen ska spela Över eller Under på linan. Exempel:

Över/Under 2,5 mål på den påhittade matchen mellan IFK Malmö och Hässleholm!

  • Spelar du under 2,5 mål innebär det att spelet går in om det blir två mål eller färre. 0-0, 1-0, 1-1 eller 2-0 är då resultaten som ger en vinst på Under 2,5 mål.
  • Spelar du istället på över 2,5 mål innebär det att det måste bli 3 mål i matchen eller fler. Det vill säga resultaten 2-1, 3-0, 2-2 och över.

Över/Under 2,5 mål är den vanligaste formen då 2,5 är genomsnittet på antal mål det blir i en fotbollsmatch. Därför är det standard hos spelbolagen idag och lär fortsätta vara så ett tag framöver. I sporter med högre målsnitt än fotboll är det inte 2,5 mål som är standard utan snarare 3,5 , 4,5 eller högre.

Fördelar med att spela på antal mål

Det finns en hel del fördelar med att spela på antal mål. Till exempel behöver du inte gissa vem som vinner matchen. Något många tycker är skönt. Istället är det bara antalet mål som räknas. En annan stor fördel är att det inte spelar någon roll vilket lag det är som gör mål. Spelar du till exempel handikapp eller 1×2 kan Huddersfields 1-3 reducering påverka då du spelade – 2 på den påhittade motståndaren. Hade du istället spelat över 2,5 mål hade det sena målet inte spelat någon roll alls.

När du placerar ditt spel behöver du inte heller vara exakt rätt ute. Lägger du ett bet på under 2,5 mål spelar det ingen roll om det blir 0-0, eller om hemma- respektive bortalag vinner med 1-0. Samtliga utgångar genererar en vinst på kupongen.

Betta på hur många mål det blir i fotboll.

Speltips när du ska spela på antal mål

När det gäller betting på antal mål är statistik grundpelaren. Det är naturligtvis så att det finns en del målglada lag, både offensivt och defensivt, medan andra lag är betydligt målsnålare. Har du koll på statistiken brukar den ge väldigt mycket. Vissa är dock lite tricky då de gör mycket mål framåt och släpper in lita bakåt. Sådana lag kan vara svårtippade vilket även lag som gör lite mål framåt men läcker desto mer också kan vara. Dessutom passar vissa lag bättre mot varandra. Det vill säga att två lag som är väldigt målglada kan vid ett möte innebära att lagens offensiva formationer tar ut varandra eller att båda lagen spelar riskminimerade just för att motståndarens offensiva krafter är så starka.

Förslag på statistik att hålla koll på

För att få ut maximalt av dina spel på antal mål gäller det att ha koll på all form av statistik.

  • Målsnitt hemmaplan

Hur är målsnittet på hemmaplan? Brukar laget göra många mål när de spelar framför hemmafansen och hur ser det ut med insläppta mål?

  • Målsnitt bortaplan

Hur är samma målsnitt på bortaplan? Görs det mindre eller mer mål när laget spelar borta? Har laget en mer defensiv approach som gör att du kanske trots att du gör färre mål, också släpper in färre mål.

  • Tidigare matcher

Vad har tidigare matcher mellan lagen slutat? Brukar det bli målfester eller tillknäppta föreställningar när lagen drabbar samman?

  • Tabellplacering/Form

Vilken placering har lagen just nu i tabellen? Hur ser formen ut? Har laget fått offensiven att funka de senaste matcherna?

  • Skador/Avstängningar

Är det någon notorisk målskytt som är skadad eller avstängd? Saknas en viktig kugge i backlinjen som gör att laget har betydligt större chanser att släppa in mål i just denna matchen? Är målvakten borta? Håll koll på laguppställningarna och eventuella skador och avstängningar som du tror kan påverka utgången för antal mål.

Vad är BTTS?

I jakten på spel på antal mål kommer du säkert att komma i kontakt med termen BTTS. Den betyder ”Both Teams to Score” dvs kommer båda lagen att göra mål i matchen? Precis som i över/under antal mål möjliggör BTTS bara två val. Antingen Ja eller Nej. Formen är ett bra komplemment till över/under antal mål. Vissa tycker även om att spela kombinationsspel med över/under och antal mål.

Slutligen antal mål

Sammanfattningsvis ger betting på antal mål många fördelar jämfört med andra marknader. Just enkelheten är något som många föredrar. Antingen blir det över 2,5 mål eller under 2,5 mål. Svårare än så är det inte! Enkelhet är oftast briljant bara för det är simpelt och säkerligen en förklaring till att så många idag väljer att spela på antal mål i fotboll-betting.

Men tänk på att ju mer du läser på och ju mer statistik du tar del av desto större chans är det att du faktiskt kammar hem dina spel på antal mål.