Individuella spelare

Även om fotboll är en lagsport är det 11 spelare i varje lag som gör det. Vissa lag som till exempel Sveriges landslag under Janne Andersson bygger på ett starkt kollektiv. Innan Janne tog över, och Zlatan fortfarande spelade, var Sveriges landslag ett mer individualistiskt lag med en starkt lysande stjärna. Även om Sverige tog sig till kvartsfinal i VM 2018 som ett kollektiv finns det många andra landslag och klubblag med stora individuella stjärnor. Denna artikel är en hyllning till dessa. Till de individuella spelarna och hur du bettar på dessa.

Betta på målskytt

Målskytt är utan tvekan den vanligaste spelformen när det gäller betting på individuella spelare. Det innebär helt enkelt att du placerar ett bet på den du tror ska göra mål i matchen. Oddsen brukar vara generösa när det kommer till placering på spel av målskytt. Kolla igenom vad det är för typ av match som du spelar på. Statistik är grundläggande även om det inte är någon garanti för att ditt spel ska sitta. Anfallare och notoriska målskyttar är de av natur med lägst odds när det gäller betting på målskyttar.

Det finns en hel del skrällar att hämta hem på målskyttar. Framförallt om du tror att det på förhand blir en jämn och fysisk match. I sådana matcher brukar det bli mycket fasta situationer och just en hörna eller ett inlägg från en frispark kan avgöra. Har du då spelat på en nickstark mittback som smäller in det avgörande målet på en hörna finns det mycket pengar att hämta då oddsen är väldigt höga på mittbackar som av natur inte gör särskilt många mål.

Betta på målvakter

Målvakterna är den sista utposten i ett fotbollslag och en otroligt viktig pjäs i ett lagbygge. En bra målvakt kan rädda många poäng, fråga bara Manchester Uniteds tre senaste tränare. Det går att spela på om en målvakt kommer att hålla nollan i matchen. Naturligtvis spelar försvaret in också men det är ändå målvakten som släpper eller inte släpper bollarna förbi sig i målet. Att spela på om en målvakt ska hålla nollan eller inte är en populär spelform, om inte lika vanlig som att betta på målskytt. Oddsen brukar även här vara bra och precis som på målskytt gäller det att ta del av statistik. Har motståndaren någon vass forward, brukar de göra många mål eller har den här målvakten lätt för just det här laget?

Betta på målvaktens prestation

Skytteligavinnare

Går hand i hand med att betta på målskytt fast denna gången ur ett längre perspektiv. Inför ligastarter, större turneringar men även under pågående säsong går det att betta på vem som kommer att vinna skytteligan. I La Liga har de senaste åren varit bra att tippa på Lionel Messi och Cristiano Ronaldo och i PL har Harry Kane och Salah fyllt på en hel del plånböcker. Att betta på en skytteligavinnare är dock inte för den som inte har tålamod då hen måste vänta en hel säsong på att se resultatet. Oddsen brukar dock vara väldigt bra på sådana här långtidsspel på individuella spelare, något som gör att många väljer att placera just dessa spel.

Gula och röda kort

Det har funnits en hel del busar genom åren. Roy Keane, Vinnie Jones och Hristo Stoichkov är tre namn som du säkert känner igen. Gensamt för dessa spelare är att de under åren samlade på sig en hel del gula och röda kort. Vissa mindre charmerande än andra. Det blir dock allt vanligare att betta på om en spelare kommer ta på sig gula och röda kort. Inför derbyn och stormatcher brukar de gula korten hagla och då kan det vara en idé att hitta busarna.

Till exempel är Pontus Wernbloom en svensk spelare som brukar ta på sig en hel del gula kort. Han har själv sagt i intervjuer att klubben vet att han missar minst tre matcher per säsong på grund avstängning. Vissa har det helt enkelt i sig att bara samla på sig mängder med gula kort under sin karriär. Hittar du dessa spelare finns det bra pengar att hämta.

Betta live på individuella spelare

I live bettingens värld finns det riktigt härliga bets att hitta på individuella spelare. Skillnaden är att du här bettar på en pågående match, i övrigt finns det samma marknader på individuella spelare, plus några fler. Målskytt och kort är vanliga marknader när det gäller live betting på individuella spelare.

Övriga marknader på individuella spelare

Visst är det målskytten som brukar få all uppmärksamhet men det gäller inte att glömma personen bakom målet, det vill säga den som slår den målgivande passningen. Självklart går det också att spela på om en spelare kommer att slå en målgivande passning under matchen. När Emil Forsberg vann assistligan i Europa hade spelare som spelat på honom väldigt fina minnen av just betting på målgivande passningar.

Förutom assists finns det en rad andra marknader och dessa varierar från match till match. Framförallt storstjärnorna brukar ha extra många bets tillgängliga. Till exempel går det ibland att spela på om en spelare kommer att ha ett skott i stolpen eller ribban under matchen. Kanske inte det stabilaste spelet men desto roligare när det väl går in.

Målskytt är vanligt att betta på som nämnts tidigare men det finns varianter på detta. Till exempel kan du spela på sista målgörare, första målgörare och mycket mer.